Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії викладачі університету страйкують через борги із зарплати

  • 08.10.2015, 14:54
  • 934

Чверть викладачів Інституту психології імені Виготського Російського державного гуманітарного університету з 8 жовтня вирішили не виходити на роботу.

Педагоги, що працюють у виші за сумісництвом, стверджують, що керівництво університету досі не оформило їхні документи, через що вони не отримали зарплату за вересень, пише виданння "Крим. Реалії" з посиланням на "Коммерсант".

Директор Інституту психології Олена Кравцова підтвердила виданню, що 19 з 90 співробітників вишу повідомили її про невихід на роботу. На думку адміністрації інституту, у сформованій ситуації винне керівництво університету. Цього року виділяється значно менше коштів, ніж раніше, і ректорат хоче таким чином заощадити на викладачах-сумісниках, вважають співробітники інституту.

Проректор університету Олександр Безбородов визнав, що ситуація дуже складна. За його словами, індивідуальний план сумісників не підписаний, "тому що керівництво інституту вимагає якихось додаткових витрат, на які виш не може піти".

Згідно з "травневими указами", підписаними 7 травня 2012 року, в день вступу Володимира Путіна на посаду президента РФ на третій термін, до 2018 року зарплата лікарів, викладачів вишів, наукових співробітників має вдвічі перевищити середню по регіону.

Як стверджують у профспілках, навчальні заклади скорочують частину співробітників, щоб підвищити зарплату тим, хто залишився.

Як повідомлялося раніше, у Тульській області РФ зарплату робітникам заводу почали видавати цеглою.

Схожі новини