Передплата 2024 ВЗ

Президент Туреччини пригрозив Росії розривом енергетичних контрактів

  • 08.10.2015, 12:35
  • 687

Туреччина може знайти інших постачальників газу і підрядників для будівництва атомної електростанції.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Reuters.

Заява прозвучала на тлі загострення відносин між країнами через втручання російських військових літаків в турецький повітряний простір.

"Ми не можемо змиритися з нинішнім становищем. Пояснення Росії щодо порушення повітряного простору не є переконливими", - сказав Ердоган перед відльотом з офіційним візитом у Японію.

Він сказав, що був засмучений тим, що сталося, але в даний час не планує говорити з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Росія повинна подумати над цими питаннями. Якщо росіяни не хочуть будувати "Аккую" (АЕС на півдні Туреччини) прийдуть інші і побудують її", - сказав він.

За словами турецького лідера, Росії не варто забувати, що "Туреччина - найбільший споживач російського газу".

"Втрата Туреччини може стати серйозною втратою для Росії. Якщо знадобиться, Туреччина може знайти поставки газу в інших місцях", - зазначив Ердоган.

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону у суботу, 3 жовтня.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору, але пояснило це несприятливими погодними умовами.

У вівторок Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни, яке сталося у неділю, 4 жовтня.

Схожі новини