Передплата 2024 ВЗ

Обшук «Укренерго» завершився вилученням €50 тис., $200 тис. і ₴600 тис.

  • 08.10.2015, 12:07
  • 591

Під час обшуків в офісі «Укренерго» і будинках посадових осіб компанії вилучили €50 тис., $200 тис. і 600 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«У ході досудового розслідування 5-6 жовтня 2015 слідчими управління з розслідування особливо важливих справ разом із співробітниками МВС України в приміщенні ДП НЕК «Укренерго» та за місцями проживання посадових осіб зазначеного підприємства на підставі постанов слідчих суддів Печерського районного суду м. Києва проведено обшуки, в ході яких вилучено близько €50 тис., $200 тис., 600 тис. грн, а також різні документи і печатки підприємств. В даний час проводиться аналіз вилученої документації, підготовлені клопотання про накладення арешту на вилучені грошові кошти», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, речник МВС Артем Шевченко повідомляв, що ці обшуки проводилися «за фактом зловживання службовим становищем службовими особами держаного підприємства протягом 2010-2014 років».

Зазначимо, 2 жовтня керівника державного підприємства НЕК «Укренерго» Юрія Касіча відсторонили з посади в. о. керівника компанії. Як заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, щодо керівника держпідприємства наразі проводиться внутрішнє службове розслідування. На уточнююче запитання щодо причин розслідування, Демчишин заявив, що щодо керівництва «Укренерго» було багато «інсинуацій» в інтернет-ЗМІ, також надійшла велика кількість звернень.

Юрій Касіч до свого призначення на посаду керівника держкомпанії був головою правління ПАТ «Чернігівобленерго», що підконтрольне бізнесмену Костянтину Григоришину.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини