Передплата 2024 ВЗ

Матіос: "Фонд держмайна продав військовий НДІ за 16 мільйонів"

  • 08.10.2015, 11:18
  • 766

Фонд державного майна України продав за 16 млн гривень 94,44% державного пакету акцій ДП "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів".

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Фонд держмайна 30 вересня продав за 16 млн гривень 94,44% державного пакету акцій ДП "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" - головного підприємства з розробки та виготовлення засобів супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для українського "джавеліну"- протитанковоі ракети "Стугна".

"Продав ПрАТ "Вентиляційні системи", на вентиляцію, взамін боротьби проти танків агресора. "Наплювавши" на неодноразові письмові та офіційні заперечення проти продажу держпідприємства з боку Віце-прем'єр міністра, Міноборони, Укроборонпрому, Головної військової прокуратури - все ж таки продав", - написав Матіос.

"Відразу як про цю "геніальну оборудку" прокуратуру повідомив трудовий колектив ми зареєстрували провадження, йдуть інтенсивні слідчі дії, чекаємо дозволу суду на проведення обшуків", - заявив прокурор.

Він також повідомив, що продане за 16 млн гривень підприємство - "це 7 га землі в Святошинському районі Києва, це вартість об'єктів в 122 млн гривень".

У свою чергу, у прес-службі ФДМ заявили, що приватизація акцій ПАТ "НДІ електромеханічних приладів - успішний приклад продажу підприємства, доведеного до передбанкрутного стану.

Як наголошується, постановою КМУ від 4 березня 2015 року ПАТ "НДІ електромеханічних приладів" було вилучено з переліку об’єктів, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

"Це було спричинено тим, що протягом тривалого часу ПАТ перебував у надзвичайно складному фінансово-економічному стані, не працював за основним фахом і не отримував ні державних, ні комерційних замовлень", - йдеться у повідомленні.

"За останні майже чотири роки підприємство демонструвало хронічну збитковість діяльності. В першому півріччі 2015 року збитки досягли 4,82 млн гривень, а з початку 2012 року - 8,8 млн гривень", - повідомляє ФДМ.

Як зазначається, конкурс відбувся 30 вересня 2015 року. Згідно зі стандартизованою оцінкою, початкова ціна становила 15 млн гривень. У конкурсі взяли участь дві компанії: ТОВ "Фондова компанія "Фаворит" та ПрАТ "Вентиляційні системи".

"У результаті торгів переможцем конкурсу стало ПрАТ "Вентиляційні системи", яке купило пакет акцій за 16 млн гривень. Земля, на якій розташовано підприємство, не увійшла до його статутного капіталу підприємства і, оскільки вона належить територіальній громаді Києва, продано її не було", - повідомляє Фонд.

"Строк дії зобов’язань покупця щодо умов, які не мають визначеного періоду їх виконання, становить 5 років з дати переходу до покупця права власності на пакет акцій товариства", - йдеться у повідомленні.

Джерело: Економічна правда

Схожі новини