Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Столтенберг: "НАТО готове розгорнути в разі необхідності свої сили на Півдні, у тому числі в Туреччині"

  • 08.10.2015, 10:59
  • 575

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що Альянс в разі необхідності готовий розгорнути свої сили на Півдні, у тому числі в Туреччині.

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні у Брюсселі перед початком засідання міністрів оборони країн-членів НАТО.

«НАТО здатне та готове захистити всіх союзників, включаючи Туреччину, від будь-яких загроз. Одна з причин, через яку ми збільшили готовність наших сил, чому ми подвоїли розмір Сил реагування НАТО, чому ми заснували спільні Сили дуже високої готовності, чому ми збільшили ефективність ухвалення рішень — все це реакція на виклики, які ми бачимо зі Сходу, і на виклики, які ми бачимо з Півдня. НАТО вже реагує (на ситуацію в Сирії), збільшуючи свої можливості, готовність розгорнути сили також на Півдні, включаючи Туреччину, якщо це буде необхідно», - сказав Столтенберг.

За його словами, союзники по Альянсу «постійно оцінюють ситуацію також з урядом Туреччини». «В Сирії ми бачимо тривожну ескалацію російських військових дій. Ми оцінимо останній розвиток подій та їх наслідки для безпеки союзників. Це особливо важливо у світлі недавнього порушення повітряного простору НАТО російськими літаками», - наголосив Столтенберг.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня Столтенберг скликав термінове засідання НАТО через вторгнення РФ у повітряний простір Туреччини.

Схожі новини