Передплата 2024 «Добрий господар»

Боєць розформованого Торнадо загинув при спробі його затримання на Луганщині

  • 08.10.2015, 11:01
  • 587

У Луганській області при спробі затримання був застрелений розшукуваний військовою прокуратурою боєць роти Торнадо на прізвисько Товстий.

Про це у фейсбуці написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«При спробі затримання поблизу Привілля працівниками міліції в Луганській області вчинив збройний опір (вистрілив у міліціонерів з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) і був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за здійснення особливо тяжких злочинів раніше п'ять разів судимий співробітник роти "Торнадо" Дьякон В.М.», - сказано в повідомленні.

Він додав, що внаслідок законного застосування зброї співробітниками міліції до приїзду швидкої допомоги підозрюваний помер.

У місці укриття розшукуваного були виявлені снайперська гвинтівка, 5 гранат, патрони і раніше викрадені в жителів Луганської області матеріальні цінності й автомобіль.

Під Києвом співробітники правоохоронних органів затримали одного з найбільш небезпечних бійців розформованої спецроти Торнадо на прізвисько Моджахед.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос обурений присутністю під Києвом бійців роти «Торнадо» та закликає главу Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова перевірити виконання наказу про розформування підрозділу.

18 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав указ про розформування роти «Торнадо».

Згодом підрозділ МВС «Чернігів» та бійців розформованого «Торнадо» вивели за межі Луганської області.

Міністерство внутрішніх справ ухвалило рішення про переміщення співробітників розформованого підрозділу «Торнадо».

Джерело: hromadske.tv

Схожі новини