Передплата 2024 ВЗ

Брати Кацуби виїхали з України

  • 08.10.2015, 10:41
  • 783

Вирішується питання міжнародного розшуку.

Колишній заступник голови "Нафтогазу"Олександр Кацуба і його брат Сергій Кацуба, яким суд цього тижня повинен обрати запобіжний захід, у неділю виїхали з України.

Як повідомляє INSIDER із посиланням на джерела в МВС, зараз невідомо, де перебувають брати.

Правоохоронні органи вирішують питання міжнародного розшуку. Джерело також повідомило, що деякі народні депутати намагалися сприяти закриттю кримінальної справи проти Кацуб.

Нагадаємо, слідчі МВС підозрюють Олександра Кацубу у зловживанні службовим становищем під час його роботи на посаді заступника голови правління "Нафтогазу". Сергій Кацуба проходить у справі як співучасник.

Слідство стверджує, що Олександр Кацуба оплатив компанії "Універсальне комерційне товариство" виконання робіт на суму близько 285 млн грн. Він підписав акти виконаних робіт, знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а сама фірма має ознаки фіктивності. Його також звинувачують у махінаціях із 3,4 млрд кубометрів газу, які належать "Нафтогазу", вартістю 12 млрд грн.

Сім'ю Кацуб також пов'язують із купівлею у 2011-2012 роках для "Чорноморнафтогазу" за завищеною ціною бурових установок, які одержали назву "вишки Бойка".

Схожі новини