Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США: "90% авіаударів РФ не були спрямовані проти ІД та "Аль-Каїди"

  • 08.10.2015, 10:33
  • 812

Більше 90% російських авіаударів у Сирії не були спрямовані проти терористичних угруповань "Ісламська держава" та "Аль-Каїда".

Про це, як передає Agence Franc-Press, заявив представник держдепартаменту США Джон Кірбі.

"Більше 90% ударів спрямовані не на ІД і пов'язані з "Аль-Каїдою" угруповання, а проти опозиції, яка домагається відставки (президента Сирії Башара) Асада", - сказав Кірбі.

Він також засумнівався в тому, що можна об'єднати зусилля армії Сирії та опозиційної "Вільної армії Сирії" в боротьбі з ІД, передає "Інтерфакс".

"Я не можу уявити, як це можливо", - сказав Кірбі, зазначивши, що не чув про таку пропозицію.

Представник Держдепу підтвердив, що США поки не готові обмінюватися з Росією розвідданими щодо Сирії, оскільки Вашингтон і Москва переслідують різні цілі.

"Я не знаю, як ви можете ділитися розвідувальними даними, коли ви не поділяєте базові загальні цілі в Сирії", - сказав Кірбі.

Раніше в середу президент Росії Володимир Путін на зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу повідомив, що його французький колега Франсуа Олланд запропонував об'єднати зусилля армії президента Сирії Башара Асада і "Вільної армії Сирії" в боротьбі з ІД.

"Якщо виходити з того, що це бойове крило так званої здорової частини опозиції, то якби вдалося об'єднати їхні зусилля в боротьбі проти спільного ворога, проти терористичних організацій ІДІЛ, "Джабхат Ан-Нусра" ("Фронт ан-Нусра", сирійське відділення "Аль-Каїди") та інші, то тоді це б створило хороші передумови для подальшого політичного врегулювання в Сирії", - вважає Путін.

Як відомо, Росія завдає авіаударів в Сирії з 30 вересня. З того часу було завдано більше сотні ударів. У середу об'єкти ІД обстріляли кораблі Каспійської флотилії МВФ Росії.

Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях "Ісламської держави", однак є багато свідчень про те, що Росія бомбардувала опозицію, яку підтримують і озброюють США, а також мирних жителів.

НАТО звинуватив Росію у вбивстві цивільних у Сирії.

Джерело: Дождь

Схожі новини