Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін: "Результати "безвізового дня" в Раді – індикатор нашого бажання йти до ЄС"

  • 08.10.2015, 09:23
  • 606

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує на важливості ухвалення законів з "безвізового пакету" не лише для скасування віз, але й для всього процесу зближення України та ЄС.

Про це Клімкін заявив в коментарі "Європейській правді" напередодні голосування в парламенті за "безвізовий пакет".

"Якщо ми обрали повноцінну інтеграцію до ЄС, а ми її дійсно обрали, то безвізовий діалог є лакмусовим папірцем всіх наших з вами дій на шляху до Європейського Союзу", - стверджує глава МЗС.

На його думку, ті політичні сили, які проголосують проти частини законів з цього пакету, насправді діятимуть проти зближення України та ЄС в цілому.

"Не підтримати закони, необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС, не виконати інші критерії — означає не підтримати волю українців, не виконати місію із наближення України до Європи. Адже перспектива скасування віз консолідувала суспільство", - заявив він.

"В України зараз є низка надважливих пріоритетів і безвізовий режим з ЄС — один з них", - додав міністр.

Як повідомляла Європейська правда, 8 жовтня на розгляд Верховної ради буде винесений пакет законопроектів, ухвалення яких є обов’язковим для виконання Плану дій візової лібералізації. Одна з ключових складових — блок антикорупційних законопроектів.

В разі їх неухвалення Україна не отримає позитивного рішення з боку ЄК про свою готовність до скасування віз.

Схожі новини