Передплата 2024 ВЗ

Конгрес ухвалив бюджет Пентагону, у якому $300 млн для України

  • 08.10.2015, 08:55
  • 676

Верхня палата конгресу США у середу більшістю голосів прийняла законопроект, який визначає фінансування на потреби оборони країни наступного року на загальну суму $612 млрд.

Документ, серед іншого, передбачає виділення $300 млн у вигляді допомоги для України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Законопроект підтримали 70 сенаторів, "проти" проголосували лише 27. Палата представників Конгресу США прийняла подібний документ раніше.

Водночас, у Білому домі ще до голосування в Сенаті не приховували намірів накласти вето на проект закону, оскільки він перевищує встановлені раніше ліміти.

Якщо президент США Барак Обама скористається цим правом, то Сенат, за оцінками політичних аналітиків, скоріше за все, не подолає його. Для цього потрібно дві третини голосів, однак багато сенаторів з демократичного табору, які в середу підтримали законопроект, заявили, що не голосуватимуть повторно за нього, якщо президент заблокує документ.

Серед статей у проголосованому проекті бюджету йдеться про право глави Пентагону разом з Державним секретарем США використати $300 млн для надання Україні допомоги у сферах оборони та безпеки. У тому числі, йдеться про летальну зброю, нелетальне військове озброєння, проведення навчань українських сил, передачу розвідувальних даних.

Схожі новини