Передплата 2024 «Добрий господар»

Кому і коли встановлять газові лічильники?

  • 08.10.2015, 10:23
  • 1 385

ПАТ «Львівгаз» продовжує безкоштовно встановлювати лічильники газу для споживачів-львів’ян, які використовують газову плиту та газовий водонагрівач (колонку). 

На сайті підприємства є перелік адрес, де цього тижня заплановано провести роботи. Як повідомив “ВЗ” перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король, підприємство поетапно встановлює лічильники споживачам Львова і області за кошти власної інвестиційної програми - відповідно до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Встановлюють лічильники для визначення точних обсягів споживання газу, економного використання енергоресурсу.

Із 1 січня 2016 року споживачам, які мають плиту та колонку і не матимуть лічильників, заборонять користуватися газом, тобто їх “відріжуть від труби”. На сьогодні безкоштовними лічильниками забезпечено вже 30 тисяч споживачів області, які мають колонку та газову плиту. До кінця цього року “Львівгаз” планує встановити ще 8 тисяч лічильників мешканцям цієї категорії. У квартирах, де газ використовують лише для приготування їжі (тільки газові плити), безкоштовні лічильники встановлюватимуть до 1 січня 2018 року.

Напередодні проведення робіт та відключення газу працівники підприємства обходять квартири та інформують людей, а також розвішують оголошення у під’їздах. У “Львівгазі” нарікають, що люди почали масово відмовлятися від лічильників, навіть “халявних”. На сьогодні вже є 200 офіційних відмов. Адже у травні уряд знизив норми споживання газу, тож людям стало невигідно мати лічильники. Тож часто газівників просто не пускають у квартири. У “Львівгазі” попередили: якщо споживачі відмовляться встановити лічильник безкоштовно і не встановлять його за свій кошт, газорозподільні підприємства припинять їм постачання газу.

Схожі новини