Передплата 2024 «Добрий господар»

Міноборони: "ОБСЄ протягом двох діб перевірить відсутність танків на бойових позиціях"

  • 07.10.2015, 20:07
  • 884

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ протягом двох діб перевірить відсутність танків на бойових позиціях обох сторін на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, командування Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), а також персонал СЦКК від України і Росії, взяли участь у проведенні відеоконференції з заступником голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) паном Александром Гуґом.

У Міноборони зазначають, що протягом наступних двох діб ОБСЄ має перевірити відсутність танків на бойових позиціях обох сторін у 15-кілометровій зоні безпеки.

«Це передбачено графіком виконання першого етапу відведення техніки. У разі продовження режиму припинення вогню та відповідного підтвердження з боку ОБСЄ відведення танків обома сторонами, процес продовжиться», — йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні у штабі АТО повідомили, що у Луганській області українські танки повністю відведені на погоджену контактною групою відстань, і додали, що наступним етапом стане відведення протитанкових гармат калібром до 100 міліметрів від лінії розмежування.

Українські військові почали відводити танки з Луганської області 5 жовтня. В угрупованні «ЛНР» заявляли, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини