Передплата 2024 «Добрий господар»

Блокада Криму: автівки відтепер зупинятимуть у присутності міліції

  • 07.10.2015, 19:31
  • 973

Останнім часом збільшилася кількість скарг від громадян на акцію, в якій не лише завертають фури, а й оглядають легкові автомобілі, змушуючи водіїв позбутися продуктів.

Огляд легкових автівок на блок-постах у рамках акції блокади Криму буде відбуватися за участі правоохоронців. Про це повідомив заступник голови УМВС в Херсонській області Ілля Кива.

За його словами, 7 жовтня під час засідання за участі міліції, СБУ та прикордонної служби України було прийняте рішення, що всі машини на блок-посту продуктової блокади Криму відтепер будуть оглядати разом із працівником міліції.

«Я їду зараз із Каланчака, провів нараду, в якій брали участь усі цивільні організації, ми обговорили існуючі питання, які накопичилися за цей час. У першу чергу, питання дисципліни. Щодо ситуації, яка склалася на кордоні, про те, що нібито розбивають скло, було прийняте рішення, що всі машини оглядатимуть тільки з працівниками міліції», — сказав Кива.

Він наголосив, що це відбуватиметься відсьогодні.

Повідомляється, що останнім часом збільшилася кількість скарг від громадян на акцію з блокади Криму, в якій не лише завертають фури, а й оглядають легкові автомобілі, змушуючи водіїв позбутися продуктів. Зокрема, правозахисники Кримської польової місії повідомляли про порушення прав людини на блокпостах.

Як повідомлялося, кримські татари і активісти 20 вересня о 12:00 розпочали акцію з "продовольчої блокади" Криму, яка полягає в недопущенні вантажного транспорту на півострів.

Активісти оприлюднили свої вимоги до окупантів.

Також наслідком продовольчої блокади Криму стало підвищення цін на деякі продукти харчування.

Джерело: Громадське радіо

Схожі новини