Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Москаль хоче знизити акциз для закарпатських виноробів

  • 07.10.2015, 14:14
  • 768

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль ініціюватиме зниження акцизу для закарпатських виноробів, аби ті могли розвивати галузь, а область - заробляти на продажу вина та винному туризмі.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Ініціативна група закарпатських депутатів зареєструвала проект закону про внесення змін до закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зміни, які пропонують наші парламентарі, стосуються скасування обов'язкового платежу в розмірі 500 тис. грн за ліцензію на оптову торгівлю вином, в тому числі виготовленого з власних продуктів. Зі свого боку обласна влада на чолі з Геннадієм Москалем звернеться до народних обранців дати нарешті поштовх розвитку виноробства в Закарпатті. Адже нині наш край єдиний з регіонів України, після анексії Криму, може реально зайняти достойне місце на вітчизняному ринку, більше того - дати фору деяким молдавським винам", - зазначив заступник губернатора Михайло Рівіс.

За його словами, на Закарпатті пропонують розглядати винні промисли, як об'єкти промислового туризму. Адже виробництво вина, його технології виготовлення, фасування та зберігання завжди знаходять шанувальників.

"Тож, правильна організація туристичних маршрутів на об'єкти винних промислів, залучення підприємців, бізнесменів, а також численних груп для дегустації та участі у національних святах, пов'язаних зі збором винограду, - одне із пріоритетних завдань у туристичній сфері області, над чим ми і працюємо", - резюмував Рівіс.

Схожі новини