Передплата 2024 ВЗ

В Україні збанкрутував черговий банк

  • 07.10.2015, 13:03
  • 952

Національний банк України відніс ПАТ Банк "Контракт" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в постанові правління НБУ від 6 жовтня, інформує прес-служба регулятора.

"Банк було віднесено до неплатоспроможних на підставі пункту 3 частини першої статті 76 Закону "Про банки і банківську діяльність", згідно з яким Національний банк України зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами", - повідомили в НБУ.

Як зазначається, минулого місяця Нацбанк отримав низку скарг від юридичних осіб щодо непроходження платежів у "Контракті", унаслідок чого у банк ввели куратора для детального вивчення ситуації.

Куратор виявив значний обсяг непроведених клієнтських платежів, а також недостачу понад 12 млн грн в касі. Керівництво банку пояснило таку розбіжність помилковим формуванням звітності.

Також з метою поліпшення фінансового результату, банк використовував фіктивні операції з цінними паперами.

Ні менеджмент, ні власник не звернулись до НБУ щодо планів по фінансовому оздоровленню банку "Контракт". Натомість було розпочато продаж майна банку третім особам без фактичного надходження грошових коштів, наголошує регулятор.

Джерело: Gazeta.ua.

Схожі новини