Передплата 2024 ВЗ

Сноуден готовий сісти до американської в'язниці

  • 07.10.2015, 10:41
  • 781

Колишній співробітник Агентства національної безпеки США (АНБ) Едвард Сноуден хоче повернутися в США і готовий заради цього сісти у в'язницю.

Про це він заявив в інтерв'ю британській радіостанції BBC, передає CNN.

"Я багато звертався з пропозицією сісти у в'язницю до уряду. Чого я не буду робити, так це не буду служити стримуючим фактором для людей, які намагаються чинити правильно у важких ситуаціях", - заявив Сноуден в інтерв'ю в Москві, де він знайшов політичний притулок два роки тому після резонансних викриттів про стеження АНБ.

На питання, чи обговорюють його адвокати таку угоду з урядом США, Сноуден відповів: "Ми все ще чекаємо на їхню відповідь".

При цьому Сноуден не уточнив, скільки часу він запропонував провести у в'язниці.

Нагадаємо, Сноудена звинувачує влада США в шпигунстві через те, що він розповів ЗМІ про методи роботи ЦРУ та Агентства національної безпеки, зокрема про прослуховування телефонів громадян зарубіжних держав і співробітництво з такими IT-гігантами, як Google і Facebook, з метою збору інформації про користувачів.

У серпні 2013 Сноуден отримав притулок в Росії. Проте пізніше заявив, що хоче покинути РФ і повернутися до США. Крім того, Сноуден просив притулку в Швейцарії.

Схожі новини