Передплата 2024 «Добра кухня»

УПЦ МП збільшує "тариф" на поховання і хрещення на окупованому Донбасі

  • 07.10.2015, 10:28
  • 739

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей підвищили розцінки на церковні обряди, а розрахунок здійснюється у рублях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"На чергових зборах благодійників Донецько-Маріупольської єпархії УПЦ МП митрополит Іларіон (Шукало) повідомив присутнім, що з жовтня 2015 р. частина єпархії, яка знаходиться на території, підконтрольній терористичній організації "ДНР", у своїх внутрішніх розрахунках повністю переходить на використання російського рубля (за курсом гривні до рубля 1 до 2) і вводяться нові, значно підвищені розцінки на здійснення церковних обрядів і продаж церковного начиння (хрещення - 1200 руб., поховання - 900 руб., вінчання - 2100 руб., літургія - 450 руб).

Зазначені дії митрополита Іларіона викликали обурення у кліриків, які заявили про те, що в умовах воєнних дій такі ціни є обтяжливими для парафіян. Однак за невиконання підвищених планових продажів або їх саботаж митрополит Іларіон погрожує священнослужителям виведенням їх за межі єпархії та наданням негативних характеристик, які надалі не дозволять знайти місце в інших єпархіях УПЦ МП", - написав Тимчук.

Схожі новини