Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російська авіація у Сирії пошкодила пам’ятку ЮНЕСКО

  • 07.10.2015, 09:16
  • 838

Опозиціонери закликають ЮНЕСКО засудити повітряні удари Росії і захистити археологічну спадщину у Сирії.

Російська авіація у Сирії пошкодила пам’ятку ЮНЕСКО
Російська авіація у Сирії пошкодила пам’ятку ЮНЕСКО

Представники провідного об’єднання сирійських опозиційних сил, «Сирійської національної коаліції», заявили, що під час здійснення повітряних ударів у Сирії російська авіація пошкодила стародавнє селище Серджилла у провінції Ідліб, внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вони закликають ЮНЕСКО засудити повітряні удари Росії і захистити археологічну спадщину у Сирії.

Близько 40 сіл, згрупованих у восьми археологічних парках, розташованих на північному заході Сирії, дають уявлення про сільське життя у період пізньої античності та упродовж візантійського періоду. У цих покинутих понад тисячу років тому поселеннях, які називають «мертвими містами», добре збережені житлові будівлі, язичницькі храми, християнські церкви, водозбірні цистерни чи лазні. У 2011 році ці сирійські селища включили до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, 6 жовтня сирійське телебачення повідомило, що російська авіація завдала удару по сирійському місту Пальміра, яке знаходиться під контролем «Ісламської держави». У Росії відхрестилися від цього удару.

Як відомо, російська авіація почала завдавати удари по об'єктах у Сирії 30 вересня. Операцію санкціонувала Рада Федерації РФ у відповідь на запит військової допомоги від Башара Асада.

Після початку бомбардувань правозахисні організації заявили, що удари завдаються по районах, у яких взагалі немає бойовиків, а жертвами атак стають цивільні.

6 жовтня сирійські ЗМІ оприлюднили фото російських касетних бомб, які не розірвалися у звільнених районах в передмісті Алеппо.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини