Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики можуть звільнити заручників найближчим часом

  • 06.10.2015, 18:15
  • 704

За підсумками засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України з'явилася надія, що найближчим часом вдасться звільнити заручників, які знаходяться в полоні у бойовиків.

Про це повідомляє представник України в гуманітарній підгрупі, народний депутат Ірина Геращенко.

"Якщо говорити про підсумки гуманітарної підгрупи, то сподіваюся на те, що днями вдасться звільнити заручників, які перебувають у Луганську. Вимагаємо звільнення всіх незаконно утримуваних, які перебувають у Донецьку", - написала Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона також зазначила, що на засіданні підгрупи у вівторок присвятила особливу увагу темі українських полонених, що знаходяться в даний час на території РФ. "Там відбувають ув'язнення, щонайменше, 10 українців. Ми вимагаємо допустити до них МКЧХ і вийти на механізм їх звільнення. Українська сторона направила більше 130 дипломатичних нот, прийняла 30 офіційних заяв з вимогою звільнити наших громадян", - розповіла представник України в гуманітарної підгрупі.

Геращенко також повідомила, що на засіданні робочої підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи розглядалося питання розмінування територій на сході України. "На групі з питань безпеки ключова тема - розмінування", - написала вона.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини