Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада відмовилася запускати реформу ринку газу

  • 06.10.2015, 18:34
  • 1 054

Народні депутати відхилили урядовий законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію проголосувати за законопроект № 3072 у першому читанні підтримали лише 129 народних обранців, за повернення документа суб'єкту законодавчої ініціативи виступили 176 нардепів, а пропозиція повернення проекту закону до комітету для підготовки до повторного першого читання набрало тільки 179 голосів.

За результатами голосування Голова Верховної Ради оголосив, що «проект закону вважається відхиленим».

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що документ передбачає внесення змін і доповнень до деяких законів України, які потребують приведення у відповідність у зв'язку з прийняттям закону «Про ринок природного газу».

Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак зазначив, що даний законопроект дозволяє запустити повноцінну реформу ринку природного газу в Україні.

У свою чергу, виступаючи перед парламентарями, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин нагадав, що закон про ринок природного газу був прийнятий ще в квітні цього року, а цей законопроект, за його словами, передбачає лише приведення у відповідність із раніше ухваленим законом інших законодавчих актів.

«Сьогодні ми не вносимо ніяких нових фундаментальних речей - це всього-на-всього зміни у відповідні закони, щоб позбутися будь-яких непорозумінь і протиріч у старих законах, які зараз існують»,- сказав міністр.

Демчишин підкреслив, що внесення змін потребують 17 нині чинних законів.

У зв'язку з відхиленням законопроекту 3702 спікер оголосив також про перенесення розгляду проектів законів № 3073 і 3074, запланованих на сьогоднішнє засідання, які стосуються внесення змін до Податкового та Митного кодексів відповідно у контексті створення передумов для нової моделі ринку природного газу.

Гройсман підкреслив, що таке рішення прийнято за клопотанням профільних комітетів.

Схожі новини