Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики на Донбасі заявили про перенесення своїх "виборів"

  • 06.10.2015, 16:48
  • 692

Тепер їх планують провести у 2016 році.

Самопроголошена "влада" "ДНР" і "ЛНР" повідомила, що погодилася перенести на наступний рік місцеві вибори, висунувши вимогу до Києва виконати весь комплекс заходів Мінських угод від 12 лютого.

"Ми із задоволенням зазначаємо, що пропозиція "ЛНР" про перенесення виборів на Донбасі на 21 лютого 2016 року за умови повного виконання Києвом політичних пунктів Мінська-2 врахована "Нормандською четвіркою", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Луганського інформаційного центру.

"Ми вивчили заяви та рекомендації пані Меркель та пана Олланда за підсумками паризького саміту (нормандської четвірки) 2 жовтня. Провели сьогодні тут, у Мінську, консультації з представниками ОБСЄ та Росії. Отримали вказівки від наших лідерів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького", - йдеться в документі.

"За підсумками цієї роботи повідомляємо про згоду "ДНР" і "ЛНР" на перенесення виборів із 18 жовтня та 1 листопада на наступний рік", - заявляють автори.

При цьому в "ДНР" і "ЛНР" наголосили, що "за цей час Україна буде зобов'язана виконати всі взяті на себе за Мінськими угодами зобов'язання: надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування та покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей, а також переголосувати поправки до Конституції в новій, погодженій із нами редакції".

Окрім того, у російських ЗМІ з посиланням на джерела серед терористів заявили, що «вибори» можуть призначити на лютий у «ЛНР», а вже згодом у «ДНР».

«Швидше за все, нова дата виборів буде призначена на лютий. Наскільки нам відомо, у наших донецьких партнерів вибори пройдуть пізніше», — повідомило неназване джерело.

Як повідомлялося, раніше про вірогідне скасування «виборів» у бойовиків саме 6 жовтня заявив президент України Петро Порошенко з посиланням на президента РФ Владіміра Путіна.

Нагадаємо, Порошенко також назвав три умови проведення виборів на окупованому Донбасі.

Також сьогодні у Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи мало розпочатися обговорення проведення виборів на Донбасі за українськими законами.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини