Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ВР ухвалила законопроект про здешевлення газу

  • 06.10.2015, 16:39
  • 947

Народні депутати підтримали за основу законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення», співавтором якого є нардеп Юлія Тимошенко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 228 нардепів.

«Законопроектом передбачається зменшення ставки рентної плати за природний газ та встановлюється нульова ставка збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, на обсяги природного газу, що постачається для населення», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

На сьогодні ставка рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тис. метрів, становить 70 відсотків від вартості, видобутий з покладів понад 5 тис. метрів - 14 відсотків.

«Законопроектом пропонується суттєво знизити ставку рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тис. метрів, встановивши її у розмірі 29 відсотків - на однаковому рівні з комерційним видобутком газу, та встановити нульову ставку збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, що в сукупності з іншими заходами дасть змогу зменшити ціну на газ для населення», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

До цього народні депутати відмовились ухвалити урядовий законопроект № 2352а щодо внесення змін до Податкового кодексу України стосовно оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють видобуток природного газу.

Схожі новини