Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий:"Основний об’єм робіт з будівництва трамваю на Сихів цього року буде завершений"

  • 06.10.2015, 15:55
  • 1 391

Львів розвиває транспортну інфраструктуру. Як розповів Андрій Садовий, міський голова Львова, основний об’єм робіт з будівництва трамваю на Сихів цього року буде завершений. Роботи тривають відповідно до графіку. 

«По роботах щодо трамваю на Сихів, то весь основний об’єм робіт цього року буде завершений. По самій трамвайній колії проблем нема. В нас є тільки необхідність складних робіт по колектору на вул Стуса. Тут дійсно банк виділяє нам додаткові кошти. Всі процедури чітко працюють, бо Європейський банк — це достатньо бюрократична структура, яка уважно вивчає всі запити, але вони є нашим хорошим партнером. Жодних проблем я не бачу. Особлива увага щодо якості, ми повинні робити все досконало. Ми не робимо тут авральних робіт, все буде зроблено чітко у графік, у терміни. До кінця цього року весь основний об’єм робіт буде виконаний. Паралельно ще робимо вул Івана Франка, Свєнціцького, щоб люди могли сісти на трамвай на Сихові і доїхати в центр міста ідеально відремонтованою трамвайною колією. Сюди закуповуємо нові трамваї «Електрону». Важливо, щоб ці трамваї їхали вже по новій колії в центр міста. Це складний інфраструктурний проект, але все йде по плану.

Хочемо, щоб тендер виграв «Електрон», бо ми патріоти нашого міста. Але тендер є міжнародний. Залишилось дві компанії, і вже між ними банк буде приймати рішення. Наскільки я володію інформацією, конкурувати з «Електроном» дуже складно. У них ціна-якість — найбільш адекватна пропозиція. Але будемо чекати офіційного результату», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, довжина колії — 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25 хв.

За останні роки у Львові відремонтовано понад 110 км доріг. Відповідно до програми «Львів 2020», серед пріоритетів на наступні роки - розширення трамвайних гілок у 4 мікрорайони, будівництво 4 великих нових автомагістралей, будівництво тролейбусних ліній тощо.