Передплата 2024 ВЗ

Рада підтримала звернення до світової спільноти з проханням не допустити псевдовибори на Донбасі

  • 06.10.2015, 13:41
  • 698

Верховна Рада України вимагає відновлення територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим.

Верховна Рада України прийняла проект постанови № 312 "Про звернення Верховної Ради України до держав-партнерів і міжнародних організацій щодо намірів проведення незаконних виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей". За це рішення проголосували 237 депутатів при 266 мінімально необхідних.

У зверненні зазначається, що Верховна Рада України вимагає відновлення територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим, згідно з резолюцією Генеральної асамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року.

"Верховна Рада України вважає можливі псевдовибори в окремих районах Донбасу тією межею, яку Росія не має права перетнути. У цьому зв'язку, український парламент закликає міжнародну спільноту посилити всебічний тиск на Російську Федерацію, щоб уникнути зриву мінських домовленостей", - йдеться в постанові.

Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко сказав, що очікує від "ДНР-ЛНР" відмови від псевдовиборів 18 жовтня і 1 листопада.

Нагадаємо, ЦВК прийняла рішення про те, що місцеві вибори, призначені на 25 жовтня, не будуть проводитися на окупованій території у 125 населених пунктах Донецької області та 146 — Луганської.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини