Передплата 2024 ВЗ

Російський економіст напророкував своїй країні затяжну кризу і без санкцій

  • 06.10.2015, 13:22
  • 784

Економічна криза в Росії триватиме ще щонайменше 4-5 років.

Такий прогноз в блозі на "Эхо Москви" дав російський економіст Ігор Ніколаєв.

"Російська економічна криза маєструктурний характер. І це не просто погано. Це — дуже погано. Тому що такі кризи більш важкі і тривалі. Структурні диспропорції, які є причиною структурних криз, не є природними для ринкової економіки (на відміну від циклічних криз). Ці диспропорції — наслідок неефективної економічної політики і запізнювання з прийняттям необхідних рішень", — пише він.

За його словами, надмірні видатки на оборонну сферу, які підсилюють бюджетний перекіс, розпочались задовго до війни на Донбасі та російського втручання в сирійський конфлікт. Ніколаєв наголосив, що більшість із структурних проблем у російській економіці неможливо виправити швидко, на це потрібні роки.

"Криза не обмежиться одним-двома роками. Спроба оцінити, скільки років може знадобитися, щоб хоча б головні диспропорції виправити, якраз і виводить нас на період в 4-5 років. Але навіть за цей час, безумовно, неможливо зробити так, щоб економіка відійшла від сировинної залежності", — зазначив експерт.

Тим часом у Адміністрації Президента України розповіли про те, що Володимир Путін під час переговорів "нормандської четвірки" у Парижі просив Ангелу Меркель та Франсуа Олланда посприяти у пом'якшенні санкцій проти Росії.

Схожі новини