Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін: "Якщо до кінця року Росія не виведе свої війська з України, вона поплатиться за це"

  • 06.10.2015, 10:32
  • 780

Санкції проти РФ можуть бути посилені.

Санкції Заходу проти Росії повинні бути збережені а, можливо, і посилені, якщо та не виведе війська з окупованих районів Донбасу до кінця цього року. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"Якщо ми не зможемо реалізувати "Мінськ" в певній мірі в цьому році, наприклад, повне відведення російських військ і техніки, то, звичайно, санкції повинні бути продовжені. Не виключено, що санкції будуть посилені. Ми про це розмовляємо і з США, і з Канадою, з Великою сімкою, з ЄС... Тому покарання у вигляді санкцій у вигляді зменшення співпраці з Росією, у вигляді зменшення контактів — воно обов'язково повинно бути", — заявив він.

За словами міністра, в той час, коли Україна робить все можливе для виконання Мінських домовленостей, Росія намагається або затягувати цей процес, або ж його торпедувати.

Клімкін також висловив упевненість, що станеться "ескалація санкцій" з боку Заходу проти Росії "у разі продовження подальшого збройного протистояння чи збройних атак" з її боку на Донбасі.

"Насправді різні пакети санкцій на різні випадки життя. Це питання політичної волі запустити їх", — підкреслив глава МЗС.

Схожі новини