Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вийшла друком польсько-українська книга про Крим

  • 06.10.2015, 09:58
  • 1 132

Збірку наукових праць «Тірітака: Античне місто Кіммерійського Босфору» польсько-української експедиції в Криму презентували в Україні, передає Культпростір.

Вийшла друком польсько-українська книга про Крим
Вийшла друком польсько-українська книга про Крим

Ця книга — звіт про роботу Польської археологічної місії на розкопках античного міста Тірітака, що знаходиться поблизу сучасної Керчі. Українська та польська місії вели розкопки разом, починаючи з 2008 року, і були змушені передчасно припинити їх у 2014-му через політичну ситуацію.

«Не продовжувати розкопки вирішив керівник Польської археологічної місії “Тірітака” доктор Альфред Твардецький навесні 2014 року через небезпеку і неоднозначність ситуації та правові норми. Оскільки Крим визнаний окупованою територією, на його землях не можна проводити розкопки, окрім рятувальних. Ще однією причиною стали моральні переконання», — розповіла представниця прес-центру Національного художнього музею України Олена Гончарук.

Упорядником збірки став спеціаліст з мистецтва, археології та історії стародавньої Греції, доктор Альфред Твардецький. Допомогли з книгою також українські фахівці, серед яких Гліб Іванкін, Алла Буйських та Віктор Зінько.

Схожі новини