Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Тішуся, що буде місце, де збиратимуться фанати Андрійка...»

  • 06.10.2015, 10:00
  • 1 072

Батьки Кузьми Скрябіна не поділяють обурення пам’ятником синові у Луцьку.

«Тішуся, що буде місце, де збиратимуться фанати Андрійка...»
«Тішуся, що буде місце, де збиратимуться фанати Андрійка...»

Бронзовий пам’ятник музиканту, лідеру гурту “Скрябін” Андрієві Кузьменку, який нещодавно встановили у Луцьку, викликав шквал критики у ЗМІ та соцмережах. Обурення викликала не доцільність його встановлення, а художня якість скульптури. Мовляв, Кузьма абсолютно не схожий на свого “бронзового” прототипа.

Журналіст “ВЗ” звернувся до батьків музиканта, аби дізнатись їхню думку з приводу встановлення пам’ятника у Луцьку.

“Ми раді, що у цьому місті є люди, які шанують та люблять творчість нашого сина, - каже Віктор Кузьмич, батько Андрія Кузьменка. - Лучани хотіли мати місце, де збиралася б молодь, співала пісні Андрійка. Ми лише вдячні за таку ініціативу. Так, пам’ятник не зовсім ідеальний, але ми мали розмову зі скульптором. Вона запевнила, що ще не завершені усі роботи. Позаду облаштовуватимуть стіну, встановлять освітлення, огорожу. Ми з Ольгою Михайлівною (мати музиканта. — О. Д.) глибоко вдячні молоді, музикантам, які прийшли на відкриття і які не забувають нашого сина...”.

Нагадаємо, ініціатором пам’ятника Андрієві Кузьменку, встановленого у Луцьку 1 жовтня, виступив місцевий бізнесмен Андрій Покровський, який товаришував з музикантом упродовж багатьох років.

Схожі новини