Передплата 2024 «Добра кухня»

Суддю Волкову, яка відпустила беркутівця Садовника, вже вдруге відсторонили від посади

  • 05.10.2015, 18:56
  • 1 121

Уперше Волкову відсторонили у грудні 2014 року терміном на два місяці.

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККСУ) ухвалила рішення відсторонити із займаних посад двох суддів та продовжити термін відсторонення стосовно ще двох. Про це повідомили у прес-службі ВККСУ.

Усі рішення ухвалені за клопотанням Генпрокуратури у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності зазначених суддів.

Зокрема, відсторонено терміном на два місяці: Волкову Світлану Яківну — від посади судді Печерського районного суду міста Києва та Шепітка Івана Григоровича — від посади судді Суворовського районного суду міста Одеси.

Також продовжено строк відсторонення на один місяць: Татауровій Ірині Миколаївні — від посади судді Деснянського районного суду міста Києва та Лисенку Владиславу Вікторовичу — від посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Водночас стосовно Мостового Романа Петровича — судді Обухівського районного суду Київської області, комісія прийняла рішення про повернення клопотання Генеральному прокуророві.

Нагадаємо, у грудні 2014 року ВККСУ відсторонила від посади суддю Печерського райсуду Світлану Волкову також терміном на два місяці і також у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялось, 19 вересня командир «Беркуту» Дмитро Садовник, якого підозрюють в розстрілах учасників протестів у Києві в 2014 році, був звільнений Печерським судом з-під варти і відправлений під домашній арешт. Після цього він кілька разів не з’являвся на засідання Апеляційного суду щодо своєї справи, а 3 жовтня зник. Наразі місце перебування Садовника невідоме.

Відтак суддя Печерського райсуду Києва Світлана Волкова за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.375 ККУ, стала підозрюваною у справі про винесення нею завідомо неправосудної ухвали, що призвело до тяжких наслідків.

Нагадаємо, 27 лютого справу судді Печерського райсуду Києва Світлани Волкової передали до суду. Однак ВККСУ не повідомляла про рішення ані щодо продовження відсторонення Волкової, ані щодо поновлення на посаді. Також відомо, що Волкова не вперше під підозрою через неправочинні дії: у 2007 році Вища рада юстиції клопотала про її звільнення у зв'язку з порушенням присяги.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини