Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Парижі Україна відкинула вимоги РФ щодо зміни виборчого законодавства

  • 05.10.2015, 16:21
  • 722

Під час переговорів у Парижі Україна відкинула вимоги Росії  щодо зміни законодавства у сфері виборчого права та системи самоврядування.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написала народний депутат України Ірина Фріз.

"Під час останніх переговорів в «Нормандському форматі», що відбулися 2 жовтня, російська сторона намагалася висунути вимоги щодо зміни законодавства України у сфері виборчого права та системи самоврядування. Так, зокрема, висувалися вимоги щодо прийняття нового Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та його вступу в дію до проведення легітимних виборів за українським законодавством", - написала Фріз.

Крім того, висувалися вимоги щодо ухвалення нового спеціального Закону про місцеві вибори на окупованій частині Донбасу, який би створював можливості для легітимізації терористів та сепаратистів. Лунали вимоги щодо прийняття нового Закону про амністію і введення його в дію до відновлення легітимних українських органів влади у регіоні. Мала місце спроба схилити українську сторону до погодження на фейкові вибори бойовиків і визнання їх результатів.

"Всі ці вимоги російської сторони були відкинуті за повної та беззаперечної підтримки французької та німецької сторони. Україна та її партнери вважають, що подальший розвиток мирного врегулювання має відбуватися лише в рамках раніше досягнутих Мінських угод. Жодних змін, жодних тіньових домовленостей", - зазначила народний депутат.

За її словами, спроби Кремля в черговий раз змінювати наповнення Мінських угод свідчать про відсутність намірів Російської Федерації виконувати домовленості, що були досягнуті. Це також свідчить, що зберігається ймовірність відновлення агресором бойових дій на Сході України.

"У зв’язку з цим, незважаючи на виконання домовленостей про відвід зброї, українська сторона зберігає всі можливості для оперативного повернення її на рубежі та захисту підконтрольних територій", - написала Фріз.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини