Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Державний кадастр готовий відкрити дані про власників землі

  • 05.10.2015, 16:12
  • 784

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру презентувала електронну систему з отримання доступу до інформації про власників та користувачів земельних ділянок.

Електронна послуга, що надаватиметься через Публічну кадастрову карту, запрацює від завтрашнього дня, повідомив в ході круглого столу голова Держгеокадастру Максим Мартинюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Розвиток інформаційних технологій дозволяє значно спростити і пришвидшити процес отримання відомостей з Державного земельного кадастру. Крім того, безконтактні адміністративні послуги, які ми активно запроваджуємо, є ефективним інструментом у боротьбі з корупцією, оскільки відсутній контакт замовника з чиновниками... Із завтрашнього дня можна буде отримати інформацію про власника земельної ділянки", - зазначив Мартинюк.

За його словами, можливість скористатися функцією онлайн замовлення послуги значно скоротить процес отримання інформації та мінімізує контакти громадянина з чиновником.

"Ми гарантуємо, що людина отримає відповідь на свій запит, а якщо не отримає, то винний у цьому працівник понесе відповідальність аж до звільнення. Я це можу гарантувати", - наголосив голова Держгеокадастру.

Схожі новини