Передплата 2024 ВЗ

На Рівненщині СБУ вилучила у ділків бурштин на 1 млн грн

  • 05.10.2015, 15:36
  • 1 066

Ділки – мешканці Рівненщини – винайняли житло у місті Дубровиця та облаштували його під цех з переробки «сонячного» каменю, який скуповували у місцевих «старателів».

На Рівненщині СБУ вилучила у ділків бурштин на 1 млн грн
На Рівненщині СБУ вилучила у ділків бурштин на 1 млн грн

У Рівненській області мобільна група співробітників Служби безпеки України, представників міліції, прокуратури, ДФС та військової служби правопорядку викрили протиправну діяльність двох скупників бурштину-сирцю, які організували його переробку для використання в ювелірних виробах. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Ділки — мешканці Рівненщини — винайняли житло у місті Дубровиця та облаштували його під цех з переробки «сонячного» каменю, який скуповували у місцевих «старателів», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вилучили у зловмисників понад 15 кг бурштину-сирцю, ринкова вартість якого становить 620 тис. грн. Крім сирцю, також вилучено понад два кілограми вже обробленого каміння ринковою вартістю майже $20 тис.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, у вересні Співробітники СБУ спільно з міліцією влучили у Рівненській області у скупника бурштину понад 24 кілограми «сонячного» каміння.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини