Передплата 2024 ВЗ

РФ визнала факт порушення повітряного простору Туреччини

  • 05.10.2015, 14:28
  • 1 145

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Дійсно, такий інцидент мав місце. У суботу була бесіда (посла Росії в Туреччині Андрія Карлова, - ред) з першим заступником міністра закордонних справ Туреччини, нам сказали про цей інцидент, вручили відповідну ноту", - прес-секретар посольства Росії в Туреччині Ігор Мітяков.

"Наскільки я знаю, з цього приводу було надано роз'яснення військового аташату турецького посольства в Москві", - сказав він.

В той же час за інформацією військових джерел Туреччини, Росія стверджує, що порушення повітряного простору було результатом "навігаційної помилки", пише Нurriyet daily news.

Коментуючи інцидент прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, попередив, що турецька сторона активує свої військові правила незалежно від того, хто порушує повітряний простір.

"Збройним силам дано чітку вказівку. Навіть пташка буде перехоплена", - сказав Давутоглу.

Раніше в понеділок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам, що російська влада буде перевіряти інформацію про порушення повітряного простору Туреччини.

Одночасно, відповідаючи на питання про те, чи зможе цей інцидент негативно вплинути на російсько-турецькі відносини, прес-секретар Путіна сказав: "Двосторонні відносини з Туреччиною дуже комплексні, мають досить міцну основу з погляду взаємовигідних відносин".

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону в суботу.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням турецького кордону російським військовим літаком.

Схожі новини