Передплата 2024 «Добрий господар»

В Польщі протестують проти гастролів хору "армії Путіна"

  • 05.10.2015, 14:54
  • 769

В Польщі група активістів виступила проти приїзду до країни хору Російської Армії імені Александрова, який виконав у 2014 році пісню "Ввічливі люди", присвячену російським воякам,які брали участь в анексії українського Криму.

До групи у Facebook з назвою "За скасування концертів хору армії Путіна в Польщі" за день приєдналися більше 700 людей, пише Радіо Польща.

"Лені Ріфеншталь вміла знімати фільми, проте робила їх для Геббельса. Хор Російської армії імені Александрова чисто співає, але робить це для Путіна. Ми вимагаємо скасування всіх концертів колективу, запланованих у 13 польських містах в період з 19 листопада по 2 грудня ", - написали ініціатори протесту.

Акцію підтримала депутат польського Сейму Малгожата Госевська.

"Я дуже високо ціную демократію, мир і право народів самостійно обирати шлях свого розвитку. Я не можу погодитися з виступом хору, який прославляє країну і армію агресора ", - сказала вона. Ініціатори попереджають - у разі приїзду хору, їх протест перестане бути віртуальним: "Якщо концерти не скасують, ми прийдемо на них і будемо свистіти, стукати каструлями".

Академічний ансамбль пісні і танцю імені Александрова є найбільшим творчим колективом Російської Армії. У 2014 році він виконав пісню "Ввічливі люди", присвячену російським воїнам, які брали участь у анексії Криму, дав концерт у Севастополі.

Схожі новини