Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Опитування: "Більшість українців за мінські переговори у новому форматі"

  • 05.10.2015, 15:08
  • 675

Переважна більшість населення України вважає, що виходом з воєнного конфлікту на Донбасі є продовження Мінських переговорів у розширеному форматі за участю США та Польщі.

Такі дані опитування громадської думки оприлюднив в Укрінформі генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

"На запитання «Який варіант виходу з нинішнього воєнного конфлікту на Донбасі Ви вважаєте найбільш прийнятним?» 78,0% респондентів відповіли - продовження переговорів і мирне врегулювання. Продовження Мінських переговорів в новому форматі із залученням керівників США, Європейського Союзу, окремих держав ЄС (Німеччина, Франція, Польща), Росії обрали 33,6%. За нинішній «нормандський» формат - за участю України, Росії, Німеччини, Франції висловились 19,5% опитаних", - сказав Паніотто.

Він зауважив, що за варіант щодо необхідності розпочати безпосередні переговори між керівниками України і Росії без інших міжнародних учасників висловились 20,8%.

Водночас, зазначив експерт, за даними соцопитування 61% респондентів відповіли, що не вірять, що виконання Мінських домовленостей дасть змогу встановити мир на Донбасі, і лише 26,9% - вірять. Також 63,5% жителів України погоджуються з твердженням, що «керівництво Росії не буде сприяти повному виконанню Мінських домовленостей», не погоджуються — 17,4%.

Опитування проводилось з 17 по 27 вересня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2041 респондента, які мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Схожі новини