Передплата 2024 «Добра кухня»

Найвищі "чиновники ЛНР" контролюються Єфремовим

  • 05.10.2015, 14:33
  • 707

Російське видання "Нова газета" стверджує, що на окупованій частині Луганської області після військових дій при владі залишилися старі еліти.

Так газета окреслює клан, на чолі якого ставить екс-регіонала Олександра Єфремова.

"Єфремов, звичайно, був людиною Януковича, але навколо нього давно склалася лугансько-Єфремівська сім'я. Генетичний номенклатурник. За радянських часів керував луганським комсомолом, разом з ним в міськкомі працювали майбутні соратники - Валерій Голенко і Володимир Пристюк. Ще один майбутній друг і бізнес-партнер Єфремова - Віктор Тихонов в радянський час був депутатом Верховної ради України, першим секретарем Луганського міськкому (тобто фактично главою міста)", - йдеться в газеті.

"У міськкомі ж трудився Микола Запорожцев, в майбутньому - один з головних "гаманців" групи. Ще один майбутній член сім'ї, Едуард Лозовський, працював разом з Тихоновим на керівних постах на заводі "Луганськтепловоз", - пише газета.

Автор нагадує, що вже після захоплення адмінбудівель у Луганську, "Володимир Голенко, радники Пристюка, а також його ставленик, мер Луганська Сергій Кравченко тепер на вулицях з народом, який скандує: "Ре-фе-рен-дум!".

Видання зазначає, що сам хід референдуму контролювали син Єфремова - Ігор і Володимир Пристюк.

Крім того, видання зазначає, що в першій половині жовтня 2014 року в Луганськ з Києва приїжджав екс-депутат Віктор Тихонов на переговори з майбутнім "всенародно обраним главою республіки" Ігорем Плотницьким.

У ЗМІ тоді повідомляли про затримання Тихонова бойовиками.

"Він (Тихонов) дає йому (Плотницькому) від імені Олександра Єфремова (який знаходиться в Києві під домашнім арештом) гарантії безпеки, деяку свободу дій, а натомість той має поставити на певні пости 26 осіб, вірних "єфремівській сім'ї". Плотницький погоджується, і питання з його кандидатурою вважається вирішеним", - пише видання.

"У цей же день Геннадій Ципкалов, "прем'єр ЛНР" (у минулому - начальник луганського ділянки зв'язку компанії "Укртранснафта"), приїжджає додому на вулицю Будьонного до Віктора Тихонова, і довго веде з ним переговори про те, скільки той "заніс" за всі кандидатури теслярських. Тихонов радить "Гені" доставити його в МГБ і супроводити до території РФ", - пише видання.

"Ципкалов спочатку опирався, але Тихонова все ж транзитом через МГБ все ж відвезли на пропускний пункт "Ізварине". Козаків, які його супроводжували, одразу ж кинули в підвал, де вони досі і знаходяться. А Геннадій Ципкалов з дружиною від образи розграбували будинок Тихонова" , - пише газета.

"Загалом,"Луганська народна республіка" - це просто ребрендинг представників клану Єфремова. Як ми бачимо, практично всі вони залишилися на своїх постах, ніхто з них не був засуджений в Україні. З деякими нові влади навіть співпрацюють", - підкреслює газета.

При цьому, автор статті вважає, що після виборів за українським законодавством "регіон залишиться під контролем "сім'ї". "До речі, одним з вірогідних кандидатів вважається Тихонов", - відзначає газета.

Також видання наводить список чиновників, які були при владі до війни і залишаються зараз.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини