Передплата 2024 ВЗ

У Луганській області почали відводити танки від лінії розмежування

  • 05.10.2015, 10:23
  • 860

У Луганській області почалося відведення танків від лінії розмежування.

Про це в ефірі телеканалу 112 заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

«Процес почався, наскільки я знаю, з обох сторін. Мені доповідали про те, що він почався ще вчора», — заявив він.

При цьому, Тука зазначив, що не володіє інформацією щодо кількості техніки.

«У мене таких зведених цифр немає, у мене є цифри по об'єктах, але, напевно, це інформація не для публіки», — додав він.

Тим часом, за даними групи «Інформаційний опір», противник використовує перемир'я для проведення ротації особового складу та проведення заходів щодо підвищення боєздатності незаконних збройних формувань.

Зокрема, « проводяться заняття з бойової підготовки з танкістами підрозділів «2 АК ЛНР» на полігоні поблизу населеного пункту Круглик, з артилеристами «2 АК ЛНР» на полігоні біля н.п. Калинове, навчання батальйонного рівня «1-й омсбр 1 АК ДНР» в районі населеного пункту Комсомольське. У Луганській області приводилися в бойову готовність для здійснення маршу в райони призначення всі артилерійські підрозділи російсько-терористичних військ», - написав на своїй сторінці у Facebook координатор групи, народний депутат Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група в Мінську підписала угоду про відведення від лінії зіткнення озброєнь калібром менше 100 мм. 30 вересня керівники «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький підписали цей документ. Того ж дня стало відомо, що відведення озброєнь малих калібрів відбуватимуться у два етапи.

1 жовтня речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко пояснив, що відведення озброєнь розпочнеться лише після двох діб дотримання режиму тиші.

2 жовтня українські війська почали відводити озброєння калібру менше 100 мм від лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Бойовики «ЛНР» заявили про початок відведення озброєнь від лінії розмежування, а терористи «ДНР» стверджують, що не відводитимуть техніку до 18 жовтня.

Схожі новини