Передплата 2024 «Добрий господар»

Російський журналіст написав лист Путіну: "Це час наймасштабнішої моральної катастрофи"

  • 05.10.2015, 10:28
  • 1 363

Російський журналіст Олег Кашин 3 жовтня опублікував листа до президента Росії Володимира Путіна і прем'єра РФ Дмитра Медведєва, в якому викрив путінський режим.

Як передає "Апостроф", відкритий лист Кашин розмістив на своєму сайті.

"Ваші п'ятнадцять років - не лестіть собі, це не час відродження Росії або вставання з колін, це час наймасштабнішої моральної катастрофи, пережитої нашим поколінням. Персональну відповідальність за цю катастрофу несете ви", - йдеться в листі.

У листі Кашин відзначає, що Путін побудував таку систему, при якій закон у РФ вже нічого не значить. Ні для кого. Правила існування в Росії диктує виключно Путін і його банда, яка йому поклоняється. Причому, за словами Кашина, Путін дав владу справжнім бандитам і злочинцям.

Лист викликав величезний резонанс.

Главред "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, який є близьким другом прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, заявив, що за цей лист Кашина можуть убити. Також, за словами Венедиктова, зазначений лист виводить Кашина на політичний рівень.

У соцмережах Кашина порівняли з Олександром Солженіциним і Вацлавом Гавелом.

У 2010 році на Кашина, тоді журналіста "Комерсанта" було скоєно замах. Його жорстоко побили за його опозиційні статті. Кашин вижив. У 2015 році з'ясувалося, що замах організував губернатор Псковської області Андрій Турчак. Проте влада РФ не поспішає його карати.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини