Передплата 2024 ВЗ

Поляки збирають підписи проти гастролів хору російської армії

  • 04.10.2015, 20:37
  • 1 463

Спільнота польських громадських діячів, об’єднаних у групу боротьби з російською пропагандою Rosyjska V kolumna w Polsce (Російська п’ята колона в Польщі), закликала усіх небайдужих домагатися скасування концертів хору російської армії.

«Лені Ріфеншталь вміла знімати фільми, але знімала їх для Геббельса. Хор російської армії імені Александрова співає чисто, але для Путіна. Вимагаємо скасування усіх концертів колективу, запланованих у 13 польських містах у період з 19 листопада по 2 грудня», — йдеться у повідомленні ініціаторів у Facebook.

На думку активістів, виступ хору в країні над Віслою у той час, коли Путін веде війну з Україною, є аморальним та суперечить польським інтересам.

Академічний ансамбль пісні і танцю імені А.В. Александрова — це творчий колектив при збройних силах РФ. Артисти під час своїх виступів використовують радянську символіку та естетику. У 2013-му концерт хору в Москві відбувався під плакатом «За батьківщину, за Сталіна, за соціалізм!». У 2014-му колектив створив гімн окупантів Криму — пісню «Ввічливі люди» та дав концерт у Севастополі.

Схожі новини