Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі відкриють центр контррозвідки НАТО

  • 04.10.2015, 09:11
  • 893

Польща і Словаччина підписали угоду про створення у Кракові союзницького центру вдосконалення контррозвідки.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Центр буде знаходитися в Кракові, а частина об'єктів буде розташована в словацькому місті Лешт.

Віце-міністр оборони Польщі Роберт Купецький підкреслив, що створення центру - це більше, ніж "черговий, двадцять четвертий центр удосконалення".

"Це додавання нових союзницьких можливостей до тих, які вже є, в умовах загрози зі сходу і півдня. Це реальний внесок Польщі, Словаччини та держав, що беруть участь у створенні центру, у розробку нової якості", - зазначив він.

"Центр - це нова якість співробітництва, якого раніше в НАТО не було і яке, ми сподіваємося, добре приживеться в Альянсі", - заявив польський політик.

За його словами, центр буде організовувати спільні навчання для збройних сил держав-членів НАТО, а крім того, займеться вдосконаленням загальної доктрини контррозвідок цих країн.

"Я очікую, що до кінця цього року з'являться перші офіцери країн НАТО. Ми передбачаємо, що розшириться також група держав, які беруть участь у роботі центру", - зазначив Купецкий.

На даний момент роботу центру будуть підтримувати представники Хорватії, Чехії, Литви, Німеччини, Румунії, Словенії, Угорщини та Італії.

Схожі новини