Передплата 2024 «Добрий господар»

Лисенко: "Ніхто не знає куди і в якій кількості відводять зброю бойовики"

  • 03.10.2015, 16:54
  • 846

Практичне відведення озброєнь калібром менше 100 мм від лінії розмежування розпочинається у другій половині дня 3 жовтня.

Про це 3 жовтня на брифінгу заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко. Повідомляє "Українська правда".

Він нагадав, що практичний етап відведення озброєння калібром менше 100 мм, у т.ч. танків, від лінії розмежування розпочато за рішенням верховного головновнокомандувача.

Відведення відбувається на відстань 15 км.

"Це все відбувається організовано, з відповідною підготовкою: складаються списки озброєнь, туди заносяться номери цих зразків техніки та озброєнь, визначаються маршрути для відведення та майданчики, де техніку буде розташовано", - зазначив Лисенко.

За його словами, параллельно йде робота з представниками місії ОБСЄ, яким передаються ці списки, їх ознайомлюють з майданчиками, де буде зберігатися техніка, її кількість.

"Все це буде контролюватися під час практичного відведення. Ця робота триває з сьогоднішнього ранку, у другій половині дня розпочнеться рух техніки на визначені майданчики", - додав речник АП.

При цьому Лисенко додав: "Ми чекаємо такої ж роботи і від бойовиків, які вже поспішили повідомити, що вже розпочався рух якоїсь танкової колони".

"Ніхто не знає, куди вона пішла, в якій кількості, які номери техніки і міжнародні спостерігачі мають фактично нульову інформацію про рух і майданчики, де та зброя буде зберігатися", - підкреслив Лисенко.

Як відомо, раніше речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив, що Україна розпочала процес відведення озброєння калібром менше 100 мм.

Схожі новини