Передплата 2024 ВЗ

Мер Кишинева: "Протести організовані Москвою"

  • 03.10.2015, 15:10
  • 868

Мерія Кишинева подала в суд на організаторів та учасників акції протесту, які перекрили головну вулицю міста, а мер столиці Дорін Кіртоаке вважає, що протести перед парламентом організовані Москвою.

Про це передає Укрінформ.

"Протести перед парламентом Молдови організовані Москвою, її маріонетками у Кишиневі (Партія соціалістів — ред.) й Бєльцях (лідер "Нашої партії" Ренато Усатий є мером молдавського міста Бєльці — ред.). Вірно також те, що близько 30% громадян хочуть зближення з Москвою та Азією, але це вже інше питання, питання менталітету", - написав мер у соцмережах.

Кіртоаке з іронією висловився на адресу протестувальників, які, з одного боку, називають себе патріотами Молдови, а з іншого — встановлювали вночі намети під музику російської групи "Любе".

Він також зазначив, що через блокування бульвару Штефана чел Маре, зупинено рух міського транспорту: "згідно з чинним законодавством, порушені основні права і свободи жителів і гостей столиці, включаючи право на вільне пересування по місту. Наразі чекаємо вердикту суду".

Прокоментував акцію в Кишиневі і молдавський прем'єр Валеріу Стрєлець, висловивши сподівання, що до понеділка головна вулиця Кишинева буде відкрита для транспорту.

Схожі новини