Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обама закликав посилити контроль над зброєю

  • 02.10.2015, 10:19
  • 761

Президент США Барак Обама після смертоносної стрілянини в студентському кампусі в Орегоні закликав американців натиснути на Конгрес, щоб прийняти відповідні закони про достатній контроль над зброєю.

Президент виступив із заявою в четвер ввечері в Білому домі, передає Укрінформ.

"Сьогодні ті з нас, кому пощастило міцно обійняти своїх дітей, подумають про сім'ї, які втратили таку щасливу можливість. Я попросив би американський народ подумати про те, як він може змусити наш уряд змінити ці закони (щодо зброї — ред.), щоб зберегти життя та дозволити молоді зростати", - наголосив президент.

Він підкреслив що вбивства зі стрілецької зброї "якимось чином перетворилися на рутинне явище". За його словами, бездіяльність в цьому питанні — це політичний вибір, який дозволяє траплятися подібним інцидентам щомісяця в Америці.

"Ми витрачаємо більше трильйона доларів та приймаємо незлічену кількість законів, створюємо цілі агентства для запобігання терористичних атак на нашій землі, і це правильно. Але все ж ми маємо Конгрес, який відкрито заважає нам навіть збирати дані про те, як ми могли би потенційно знизити смертність від стрілецької зброї", - наголосив Обама.

Він зауважив, що неодноразово робив заяви з цього приводу, але також згадав про тих, хто виступає проти посилення контролю над зброєю. У цьому зв'язку президент закликав американців не залишатися байдужими в суперечці, чи дійсно більша кількість зброї сприяє безпеці життя громадян.

Схожі новини