Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Петиція про депозити в неплатоспроможних банках набрала необхідну для розгляду кількість голосів

  • 01.10.2015, 12:21
  • 1 237

Даний законопроект передбачає "замороження" депозитів понад 200 тис. грн і юридичних осіб, які були розміщені в неплатоспроможних банках.

Електронна петиція до Президента України Петра Порошенка про прийняття законопроекту 2188-1 "Про розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів" зібрала понад 25 тис. підписів. Це випливає з даних, розміщених на офіційному інтернет-представництві Президента.

Петиція про розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) станом на 11:00 1 жовтня набрала 25046 підписів. Ініціатором петиції є ГО "Асоціація потерпілих вкладників "ФОРУМ СОС".

"Законопроект 2188-1 значно розширює інструментарій Фонду гарантування вкладів щодо порятунку депозитів вкладників. Даний законопроект передбачає "замороження" депозитів понад 200 тис. грн та юридичних осіб, які були розміщені в неплатоспроможних банках. Таким чином, приймаючий або перехідний банк отримує час, щоб зібрати необхідні гроші для виплати вкладникам", - йдеться в тексті петиції.

Зазначимо, відповідно до порядку на розгляд глави держави буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

Нагадаємо, Порошенко відповів на п'ять електронних петицій.

Джерело: РБК-Україна

Схожі новини