Передплата 2024 «Добра кухня»

Прокуратура забрала у Януковича забрали ще шмат землі

  • 30.09.2015, 11:46
  • 1 125

Прокуратура Київської області відстояла в суді касаційної інстанції повернення з незаконного володіння земель лісового фонду вартістю понад 7 млн ​​грн і площею 17,5 га, які раніше належали екс-президенту України Віктору Януковичу.

Як нагадує прес-служба прокуратури Київської області, раніше Київська облдержадміністрація вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісового фонду (відомі як мисливські угіддя "Сухолуччя"), змінивши їх цільове призначення на сільськогосподарське. Надалі Вишгородська райдержадміністрація передала ці землі у власність громадян для ведення особистого господарства, а також для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

Суди всіх інстанцій підтримали позицію прокуратури про повернення з незаконного користування в держвласність земель, що належали ТОВ "Дім лісника" і входили до складу земель, на яких розташовані резиденції екс-президента "Акація" та "Острів".

"Завдяки вжитим прокуратурою області заходам на виконання судових рішень, скасовані відомості про реєстрацію права власності на земельні ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Крім того, відділ державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції проводить виконавчі дії по витребуванню земельних ділянок на користь держави", - йдеться в повідомленні прес-служба прокуратури Київської області.

Схожі новини