Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд у Гаазі взяв більше часу на вивчення злочинів проти Майдану

  • 29.09.2015, 18:51
  • 1 082

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі вирішив розширити часові межі етапу так званого "попереднього вивчення ситуації" у зв'язку із другою заявою України про визнання юрисдикції суду щодо злочинів, скоєних на території країни з 20 лютого 2014 року.

Про це повідомив Офіс прокурора МКС.

"25 квітня 2014 року прокурор розпочав попереднє вивчення ситуації в Україні, спочатку зосередивши увагу на так званих подіях Майдану. Вслід за другою заявою, поданою урядом України 8 вересня, та враховуючи її юридичні наслідки і взаємопов’язану природу подій в Україні, прокурор, відповідно, вирішив розширити часові межі попереднього вивчення з метою охопити будь-які злочини, за твердженнями, вчинені на території України починаючи з 20 лютого 2014 року", - зазначили в Офісі прокурора.

Там пояснили, що за процедурою після отримання звернення або заяви, поданої відповідно до статті 12(3) Статуту, прокурор розпочинає попереднє вивчення ситуації.

В Офісі прокурора запевнили, що рішення розширити часові межі попереднього вивчення ситуації "не вплине на здатність прокурора зробити відповідні висновки стосовно певних дій чи подій протягом відповідного періоду".

Нагадаємо, 17 квітня 2014 року Україна подала до МКС заяву, визнавши юрисдикцію суду щодо злочинів, вчинених в період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року на Майдані. 8 вересня Україна подала до Міжнародного кримінального суду другу заяву про визнання юрисдикції на її території з моменту початку російської агресії.

Схожі новини