Передплата 2024 «Добра кухня»

Іран хоче вибачень від Саудівської Аравії через трагедію у Мецці

  • 27.09.2015, 11:47
  • 970

Духовний лідер Ірану, аятола Алі Хаменеї заявляє, що Саудівська Аравія має вибачитися за численні випадки смертей паломників в результаті тисняви під час хаджу до Мекки.

Про це він заявив на наступний день після того, як іранський президент Хасан Роугані зажадав розслідування тисняви в Мецці, повідомляє «Радіо Свобода».

«Саудівська Аравія повинна взяти на себе відповідальність і попросити вибачення у мусульман і сімей загиблих», — сказав Хаманеї.

За останніми даними, які озвучили чиновники Саудівської Аравії, в результаті тисняви в Мецці 24 вересня загинули 769 людей, понад 900 — поранені. Тегеран заявив, що серед загиблих було 136 іранців, ще 102 їхні співвітчизники були поранені. Іран також закликав Саудівську Аравію знайти 344 іранця, які вважаються зниклими безвісти.

Іранські лідери звинувачують офіційних осіб Саудівської Аравії у поганому керуванні великими натовпами паломників, що призвело до трагедії. Прокурор країни сказав раніше, що домагатиметься суду над королівською сім'єю Саудівської Аравії за цей злочин в «міжнародних судах».

Цьогоріч 5-денний хадж у Саудівській Аравії — традиційне паломництво мусульман до святинь ісламу — розпочався 22 вересня, а завершився 26 вересня.

Схожі новини