Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міська рада Артемівська проголосувала за перейменування міста

  • 23.09.2015, 15:02
  • 953

Міська рада Артемівська Донецької області ухвалила рішення про перейменування цього населеного пункту і повернення його історичної назви Бахмут.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Сьогодні сесія міської ради Артемівська ухвалила рішення про перейменування населеного пункту і повернення його історичної назви — Бахмут. Також із міської мапи зникнуть більше 80 назв вулиць, що мають комуністичне походження - депутати проголосували за їх перейменування", - зазначив очільник області.

Жебрівський також подякувати міському голові, депутатському корпусу і громаді Бахмута за "принципову і патріотичну позицію в питанні викорінення тоталітарного минулого з голів і навколишнього середовища донеччан".

Артемівськ — розташоване на річці Бахмутка місто обласного значення Донецької області, адміністративний центр Артемівського району.

До 1924 року він носив назву Ба́хмут, у 1924 році місто перейменували на честь російського революціонера, партійного й державного діяча Федора Сергєєва, відомого як Артем, який заснував Донецько-Криворізьку Радянську Республіку.

У 1920-1930-х роках також вживалася назва Артемівське.

Джерело: Українська правда

Схожі новини