Передплата 2024 «Добра кухня»

Тарифи на проїзд у Львові знизяться?

  • 18.09.2015, 11:30
  • 2 150

Приємна новина для людей, які їдуть на роботу громадським транспортом. Тарифи на проїзд у Львові та області можуть знизитися.

По місту можемо платити або за старим тарифом — три гривні, або на 50 копійок менше від чинного — 3,5 гривні. Кінцеве рішення — за виконкомом. Зараз львів’яни платять за проїзд у маршрутках 4 гривні, нова ціна набула чинності з 15 травня 2015 року. З такою ініціативою до міського голови Львова Андрія Садового звернулися громадські активісти організації “За якісний транспорт”.

«У листі до Садового просимо переглянути ціни на проїзд у маршрутках, - сказав у коментарі для “ВЗ” голова ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига. - Зараз вартість пального знизилась до 17 гривень за літр. Саме тому потрібно знижувати вартість проїзду. Тариф переважно залежить від пального, на яке припадає приблизно 60% витрат автотранспортного підприємства. Якщо чиновники Львівської міської ради відмовляться переглядати тариф, звернемося до суду. Наприкінці тижня звернемося з аналогічним листом до голови Львівської ОДА Олега Синютки. Теж будемо вимагати відкоригувати тариф на проїзд (сьогодні кілометр проїзду коштує 42 копійки, до подорожчання — 30 копійок)».

Однак львівські перевізники скептично ставляться до такої ініціативи. Як розповів “ВЗ” директор ЛКП АТП №1 Михайло Сидорович, коли у місті проїзд коштував три гривні, пальне не коштувало 16 гривень, а дорожче. Коли ціна проїзду підвищилася до чотирьох, автотранспортні підприємства працювали з... нульовою рентабельністю. “З такою рентабельністю не працює жодна галузь! - обурюється пан Сидорович. - Зараз заробляємо хоч декілька гривень, щоб підтримати автобуси в нормальному стані. Не буде якісного транспорту з нульовою рентабельністю! Сьогодні рентабельність становить 3-3,5%”.

Начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир наразі утримується від коментарів. Мовляв, у мерії ще вивчають це питання.

Схожі новини