Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада посилила соцзахист офіцерів-призовників

  • 15.09.2015, 18:39
  • 996

Народні депутати ухвалили закон №2093а щодо посилення гарантій соціального захисту за призовом осіб офіцерського складу.

Як повідомляє Укрінформ, відповідне рішення підтримали 240 нардепів.

У тексті закону передбачається норма, що проходження строкової військової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент призову особа навчалася за фахом у професійно-технічному навчальному закладі, працювала за професією або займала посаду, що передбачала право на пенсію на пільгових умовах.

Також у законі передбачається, що за військовослужбовцями строкової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу, які до призову працювали на підприємствах, в установах і організаціях, незалежно від форм власності й господарювання, зберігається при звільненні з військової служби право на працевлаштування їх у тримісячний термін на те ж підприємство, установу чи організацію на посаду, не нижчу за ту, яку вони займали до призову.

У законі також передбачено, що за військовослужбовцями, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу, зберігаються житлові приміщення, які вони займали до призову на військову службу. Вони не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов та зараховані на квартирний облік у військовій частині за місцем проходження служби.

Водночас передбачено, що військовослужбовці, які проходять службу за призовом осіб офіцерського складу, та члени їх сімей, які проживають разом із ними, забезпечуються службовими житловими приміщеннями, що повинні відповідати вимогам житлового законодавства, за умови відсутності у них житлових приміщень за місцем проходження служби.

Закон регламентує, що у разі відсутності службового житлового приміщення військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу і не перебувають у шлюбі, розміщуються у гуртожитках, що призначені для проживання одиноких громадян, а сімейні - у сімейних гуртожитках.

Схожі новини